Especto i Norrköping är nya nätverksmedlemmar i LR Revision & redovisning. För ägaren och byråledaren Ola Jakobsson är kombinationen av den stora aktörens muskler och den lilla byråns flexibilitet oslagbar. I nätverket ser han fördelar för byrån, medarbetarna och inte minst för kunderna.

Ola Jakobsson som är revisor var med och startade revisions- och redovisningsbyrån Especto 2015. Efter att ha arbetat på en av de stora revisionsbyråerna i över tio år kände han att det var dags att göra något annat.

”Jag ville påverka mer själv och tyckte att det var dags att ta steget och starta eget. Så vi körde igång med både revision och redovisning och fick in kunder på en gång.” 

Fokus för Especto ligger på ägarledda bolag i Norrköping med omnejd. För ett par år sedan var dags för nästa steg. Då hade byrån växt ytterligare till sju anställda.

”Vi saknade vissa delar från en stor byrå som vi inte kunde uppfylla själva. Och jag kände mig lite ensam som byråledare och ville ha kollegor i den rollen. Så jag började fundera på olika möjligheter där LR-nätverket ganska snart dök upp som det bästa alternativet. Jag tyckte att det kändes proffsigt, men samtidigt nära och trevligt.”  

Idag har Especto tio medarbetare och tack vare samarbete med andra LR-byråer har man även fått in nya kunder i andra delar av landet. Ola ser flera fördelar med att ingå i nätverket.

”Fördelarna är flera, både för mig som byråledare och för mina medarbetare. De är ju bolagets största tillgång och när de stora konkurrenterna kan locka med ett känt varumärke och många kollegor har jag inte haft mycket att sätta emot. Men nu har mina medarbetare helt plötsligt 400 ”kollegor” över hela landet som vi kunnat dra nytta av från första dagen. Med LR-nätverket får vi tillgång till expertis som vi annars hade fått leta efter och betala mer för. Det är verkligen smidigt.”

Även när det nya programvaror och specialistkunskaper finns det fördelar med medlemskapet.

”Eftersom vi köper in verktyg och licenser centralt blir det billigare än om alla skulle köpa sina egna programvaror. Vi får också bättre tillgång till leverantörerna än små aktörer. Är man 70 byråer har man muskler och är en kraft att räkna med. Och om man vill testa något nytt verktyg finns det alltid någon som redan provat att fråga om råd.”

Tillväxtresan har bara börjat för Especto. Med moderniserad programvara, nya rekryteringar och samarbetet inom LR Revision & redovisning är Ola och hans kollegor redo för fler kunder, större fokus på att profilera företaget och möjlighet att bli fler medarbetare. Hans råd till andra byråer som funderar på ett större sammanhang är att ta chansen.

För mig har det betytt jättemycket att som byråledare få ett nätverk med 70 kollegor på samma nivå och våra erfarenhetsutbyten är väldigt värdefulla.  Men det bästa är nog ändå att jag kan erbjuda mina anställda den stora byråns fördelar med många kollegor och ändå ha den lilla byråns flexibilitet.” 

 

Ola Jacobsson, Especto AB

Intresserad att bli en del av LR Revision & Redovisning?

Kontakta Mikael Lagerberg för mer information och fortsatt diskussion.