Erika Öberg och Christine Forsbäck driver sedan januari 2021 EC Revision i Piteå. Med erfarenhet av fördelarna med LR-nätverket från tidigare arbetsgivare blev medlemskap en självklar del av starten av egna byrån.

– Vi hade varit kolleger i 18 år på LR Revision & Redovisning Norr AB, berättar Christine. Redan då tillhörde jag en av dem som verkligen trivdes med vårt medlemskap i LR-nätverket. Jag var bland annat engagerad i utbildningsgruppen som tar fram den årliga gemensamma utbildningskonferensen, och jag skapade mig ett brett kontaktnät inom organisationen. När vi sedan bestämde oss för att starta egen byrå så var det en självklarhet att söka medlemskap för att få ingå i nätverket även fortsättningsvis.

Samlad kompetens bakom sig

Medlemskapet söktes redan i januari 2021, och sedan mars är EC Revision officiella delägare i LR Sverige AB som den gemensamt ägda serviceorganisationen heter.

– Som liten byrå känns det väldigt tryggt att ha LR-nätverkets kompetens bakom sig. Vi kan ha dialog direkt med Martin, Martina och de andra. Det är mycket värt.

– Det som kanske var den allra största fördelen med medlemskapet vid vår uppstart var hjälpen med alla programvaror och dokument en byrå behöver. Vi jobbar med många olika system för våra kunder, och det är både förmånligt och praktiskt att LR har förhandlat fram priser och avtal i gemensamma upphandlingar med de olika programvaruföretagen. Har vi frågor kontaktar vi Martina som hjälper oss till rätt kontakt hos supporten.

– Gemenskapen är också ett stort plus. Vi deltog i de årliga träffarna och i de gemsamma utbildningarna även som anställda, och har sedan tidigare lärt känna ganska många. Och nu när vi driver ett mindre kontor känns det ännu viktigare att träffa andra i nätverket och lära känna fler byråer. Alla är sina egna – men man blir som ett stort företag.

Gemenskap med hundratals kolleger

EC Revision jobbar med revision, bokslut, konsultation, deklarationer och redovisning i mindre omfattning.

– Vi samarbetar också med redovisningsbyråer som saknar revisor, berättar Christine. Till exempel Andreas Gideonsson här i Piteå som också ingår i LR-nätverket.

– Att tryggheten med nätverket var en av fördelarna vi ville åt var självklart. Men att också våra kunder skulle reagera så positivt som de gjort på medlemskapet blev en glad överraskning för oss. Jag pratade med en kund senast i dag som sa ”Vad bra att ni är med i ett nätverk – det känns tryggt för mig som kund.”.

Fördelar för medlemmar och kunder

LR sköter nyhetsbevakning kring branschfrågor, och delar med sig av kunskap till både medlemmarna och deras kunder både på webben och i andra former.

– Våra kunder kan ju också aktivt ta del av vissa av LR-fördelarna. Nu ska vi till exempel bjuda in till en digital kundträff där LR står för upplägg och kunskapsinnehåll. Det känns bra att kunna erbjuda våra kunder även det.

– Ska man sammanfatta det så är det trygghet, gemenskap, gemensamma upphandlingar och koll på nyheter som är de största fördelarna. Det är till stor hjälp för oss att vara med i nätverket, och för oss är det självklart att välja att fortsätta vara det.

– Christine Forsbäck, EC Revision

Intresserad att bli en del av LR Revision & Redovisning?

Kontakta Mikael Lagerberg för mer information och fortsatt diskussion.