Redan för 25 år sedan startade LR Akridi och idag finns man i Ängelholm, Ullared och Halmstad. Med ca 35 medarbetare är man en av de större byråerna inom LR-nätverket. Sanna Rosengren har varit med sedan 2010 och berättar mer om byrån och fördelarna med att vara del i nätverket.

Sanna började som revisorsassistent 2010 för att fem år senare bli auktoriserad revisor. Idag är hon delägare och styrelseordförande i LR Akridi och jobbar även en hel del inom nätverket LR Redovisning & Revision. I sitt arbete möter hon alla typer av bolag.

På byrån har vi många olika kompetenser vilket gör att vi kan ta hand om många olika sorters uppdrag och kunder från alla typer av branscher. Här finns allt från enmansbolag till de som omsätter 300 miljoner om året.

Precis som många andra redovisnings- och revisionsbyråer upplever även LR Akridi att det är en utmaning att hitta fler medarbetare. 

– När jag tog examen 2009 kunde det vara svårt att ens få komma på intervju, men nu har alla svårt att hitta folk. Vi försöker att alltid ha studenter inne som extrajobbar och som kanske vill fortsätta när de är klara med sin utbildning. Men vi söker också kvalificerade medarbetare och det kan vara en utmaning eftersom det är få av dem som byter jobb.

Medarbetarna på LR Akridi trivs bra och det är få som slutar. Att uppmärksamma varandra och hitta på mycket tillsammans skapar gemenskap och högt i tak. En annan fördel finns i LR-nätverket. 

– Nätverket gör att vi kan fokusera på våra kunder och ge dem ännu bättre service. Vi får utbildningar och utbyte med andra byråer och det finns alltid någon att ringa om man har frågor som kanske är lite udda eller extra krångliga. Att kunna tanka erfarenhet och specialistkunskap av andra är en jättefördel med nätverket.

Andra fördelar är tillgång till dokument och mallar, marknadsföringsmaterial och webb. Gemensamma upphandlingar av programvara, licenser och prenumerationer håller nere kostnaderna och förenklar.

Men även om nätverket spelar stor roll är det viktigt att ha kvar det egna bolagets själ och hjärta tycker Sanna.  

– Vi har pratat mycket om att behålla känslan av att vara ett litet familjärt bolag. Det kan vi fortfarande vara i nätverket i och med att vi är lokalt ägda bolag och bestämmer själva, men ändå med alla fördelar från nätverket!

 

LR Akridi

Intresserad att bli en del av LR Revision & Redovisning?

Kontakta Mikael Lagerberg för mer information och fortsatt diskussion.