Haga Ekonomi i Lidköping gick med i LR-nätverket våren 2019. Här intervjuar vi delägaren och auktoriserade revisorn Lena Hörnell som berättar om varför, och vilka fördelar de ser med att vara en del i ”LR-familjen”.

– Haga Ekonomi har funnits sedan 1990, och är i dag tre delägare och elva anställda, berättar Lena. Vi jobbar med bokföring, bokslut, revision och skatter, och är väl etablerade bland företagarna här.

– Det vi hade diskuterat en tid var att vi skulle vilja kunna få stöd i vissa situationer, till exempel kring skatte- eller redovisningsproblem, och avlastning med vissa saker. Och en gemenskap i ett svenskt, etablerat nätverk.

”Jättenöjda att vi gått med”

Martin Johansson, VD på LR, var redan bekant för arbetsgruppen och man kände genom honom till delar av vad som ingick i LR-partnerskapet. Våren 2019 tog man steget och gick med i nätverket.

– Vi är jättenöjda att vi gått med, konstaterar Lena. Vi känner att vi har kommit med i en gemenskap, en ”LR-familj”, och att vi får mycket stöttning i arbetet genom LR.

– Det händer så mycket hela tiden i den här branschen, och en stor fördel med LR är att vi får nyheterna genom dem och då kan vara säkra på att de är genomgångna och korrekta. Vi får det samlat och behöver inte leta efter alla svar själva. Och det har aktualiserats inte minst nu i samband med pandemin. Det har sparat oss mycket tid och känns också tryggt.

– Delar av kommunikationen med kunderna har vi suttit med själva som delägare, och det får vi också hjälp med nu. Sommar- och vinterbrev som vi förr klurade ihop och skrev själva sköts nu automatiskt.

– Vi ville gärna vara med från början och få koll på vilka alla är, så vi var med på delägarkonferensen förra hösten i Kroatien. Ett bra tillfälle för oss att få kontakt, och för dem att få ett ansikte på vilka vi är.

”Har fått jättebra hjälp”

Några befintliga kunder trodde först att Haga ekonomi köpts upp, men när fördelarna kommuniceras blir reaktionerna positiva.

– Vi har valt att behålla vårt namn Haga som är välkänt här, säger Lena. Men vi har fördelar av att kommunicera att vi numera är en del av LR. Nya kunder tycker det är toppen när vi berättar att vi kan få hjälp, tips och råd från det stora nätverket.

– Vi har till exempel några uppdrag för kunder som ligger en bra bit ifrån oss geografiskt, och vi har då kunnat anlita de LR-byråer som finns på plats där för att hjälpa oss åka till kunderna och göra de inventeringar som krävs för revisionsuppdragen. Det har verkligen varit superbra!

”Måste tänka nytt”

Utbildning är en viktig faktor för att kunna hänga med i utvecklingen – som går fort i branschen.

– Det går inte att säga att ’vi gör som vi alltid gjort’, konstaterar Lena. Vi måste tänka nytt och då känns det skönt att ha LR som stöd. Vi drivs av att vi ska kunna utveckla både dem som jobbar här och våra kunder. Och då måste vi hänga med och kunna erbjuda nya saker hela tiden.

– LR anordnar en hel del egna kurser, och tipsar också om andras utbildningar och tjänster som kan vara intressanta. Vi har nyss nappat på ett tips från LR, efter ett föredrag med Jan Söderqvist från Visma på ett möte förra hösten, och gått med i Panalitix som som hjälper redovisningsbyråer att just utvecklas och hänga med i tiden. Vi har precis varit på en kickstart där och tänker att vi provar ett år och ser vad det ger.

– Bra digitala redskap är också viktigt. Vi vill gärna använda LRs portal men har inte kommit dit ännu. ”I dagsläget använder vi oss av en egen portal, Haga Online, men hoppas få till en övergång snart.”

– Lena Hörnell, VD, Haga Ekonomi

u003ch2u003eIntresserad att bli en del av LR Revision u0026amp; Redovisning?u003c/h2u003e
Kontakta u003ca href=u0022mailto:martin.johansson@lr-revision.seu0022u003eMartin Johanssonu003c/au003e för mer information och fortsatt diskussion.