Sandra Müller flyttade hem till Halmstad och LR Akridi

Sandra Müller jobbar som revisorsassistent och för ett par år sen flyttade hon tillbaka till sin hemstad Halmstad och ett jobb på LR Akridi. En hel del är lika jämfört med jobbet på en större byrå i Göteborg, men mycket är också enklare efter flytten.

Sandra gillar variationen i jobbet och siktar så småningom på att bli auktoriserad revisor. Men yrkesvalet var inte självklart.

– Nej, absolut inte. Jag läste till civilekonom med inriktning controller. Jag gillar siffror och att pussla, tänka efter och analysera. Att det blev revisorsinriktning handlade mycket om att jag träffade en hel del människor under utbildningen som tyckte att just det var kul. För mig är det väldigt viktigt med omväxling och det är det på revision.

Efter utbildningen i Kalmar och Växjö med en termin i Paris flyttade Sandra till Göteborg och började jobba på en av de större byråerna i staden. Sandra trivdes bra i Göteborg, men kände också en längtan tillbaka till Halmstad.

– Jag har alltid tänkt att jag skulle flytta hem, men det var ändå ett svårt beslut. Var jag klar med Göteborg? Och hur skulle det bli att komma tillbaka till Halmstad?

Till slut var det möjligheten att spela teater i Halmstad och närheten till familjen som avgjorde för Sandra och det har hon inte ångrat.

– Jag behövde åren i Göteborg för att lära mig och testa saker och att få erfarenheten och säkerheten. Jag hade det jättebra i Göteborg, men jag ville göra andra saker och kände att det var dags. Livet är på många sätt enklare här nere, med boende och sånt. Jag har närmare till min familj och har hittat en arbetsplats jag verkligen trivs och utvecklas på.

Idag är Sandra delägare och arbetar på LR Akridi som har drygt 30 medarbetare och finns i Halmstad, Ängelholm och Ullared. Byrån erbjuder alla typer av tjänster som t ex revision och redovisning med bokslut och årsredovisning, men också lönekonsulter som hjälper till med löpande löner för större bolag samt rådgivning av olika slag. Sandra tycker att samarbetet med kollegorna är en viktig del av jobbet.

– Vi jobbar nära varandra och man lär sig mycket av kollegorna. Jag tycker att det är viktigt att det är högt i tak så att man vågar ställa frågor och lära mer. Jag känner att jag utvecklas väldigt mycket genom att göra många olika saker.

För Sandra har det inte blivit jättestor skillnad i kundtyperna, utan det handlar mer om arbetssätt och utveckling.

– Den stora skillnaden är att om du är på en stor byrå jobbar du ofta med liknande arbetsuppgifter beroende på var du blir placerad. Här gör jag allt möjligt som också är utvecklande. Det finns också större utrymme att arbeta med andra bitar utöver revision, som i mitt fall kommunikation och marknadsföring. På så sätt lär en sig många nya saker utöver det som är ens huvuduppgift.

Vad är bäst med jobbet på LR Akridi?

– Det roligaste är att komma ut och träffa kunderna. Att åka ut och titta på deras verksamheter och lära sig mer om hur de arbetar. Det är också roligt att göra saker tillsammans med mina kollegor. På LR Akridi har vi mycket aktiviteter och det händer mycket, säger Sandra och nämner promenader för välgörenhet och gemensamma strandstädningar.

Det finns nog många som går i tankar att testa att flytta hem precis som Sandra, så vilka är hennes bästa råd till någon i samma situation som hon var för ett par år sedan?

– Kolla vad det finns för byråer och jobb där du vill bo. Jag såg en annons och sökte på den, men du kan lika gärna skicka en spontanansökan. Man behöver ju inte göra så tvära kast i vad man jobbar med. Sök dig till en byrå med liknande kunder och fundera på vad som är viktigt för dig.

– Och glöm inte att ett beslut bara är ett beslut tills du fattar nästa beslut. Du kan ändra dig. Har du börjat fundera är du halvvägs där. Våga prova!

Lediga jobb

Våra olika kontor söker intresserade medarbetare som vill arbeta med redovisning, rådgivning och revision i små och medelstora företag.
Se lediga jobb

Prenumerera på vårt nyhetsbrev