Efter tio år på Skatteverket sadlade Alexandra Langemyhr om och började på Kungälvs Revisionsbyrå. Ett beslut som hon efter nästan två år inte ångrar. Och för en småbarnsförälder med mycket på både jobb och fritid var den lokala byrån ett verkligt plus.

-Jag ville jobba med redovisning och bokföring och på Skatteverket kom jag lite för långt ifrån kärnan i min utbildning kände jag. Och när jag såg att det fanns ett ledigt jobb som revisorsassistent på hemmaplan tänkte jag att det kunde passa mig.

Att det nya jobbet ligger nära hemmet i stället för på pendlingsavstånd är ytterligare en fördel för en småbarnsförälder med mycket att göra. Och att byta från en arbetsplats med över hundra kollegor till en med tre visade sig inte heller vara svårt.

-När jag var på intervjun kände jag verkligen att vi har ett öppet klimat. Det är ett härligt gäng och här har man kul på jobbet. Det är klart att det kan vara utmanande att komma in som ny och inte kunna allt till hundra procent. Särskilt i högsäsong när alla har väldigt mycket att göra. Men det blir som en extra sporre att verkligen leta reda på svar och sen dubbelkolla med en kollega.

Vidden i yrket är något Alexandra uppskattar och hon vill gärna fortsätta att jobba med rådgivning med fokus på skatter. Att Kungälvs Revisionsbyrå har uppdrag i många olika branscher ger också nya insikter och kunskaper.

-Jag lär mig nya saker som är specifikt för de olika branscherna och bygger också relationer med kunderna. Jag är behjälplig i revisionsuppdragen och allt vad det innebär, men jag upprättar även bokslut och löpande bokföring så jag får verkligen hela vidden av yrket. Det är just detta som är roligt, det känns aldrig som att man blir fullärd.

Alexandra Langemyhr

u003ch2u003eIntresserad att bli en del av LR Revision u0026amp; Redovisning?u003c/h2u003e
Kontakta u003ca href=u0022mikael.lagerberg@lr-revision.seu0022u003eMikael Lagerbergu003c/au003e för mer information och fortsatt diskussion.