För kulturvetaren Kristina Poppius, som jobbade på ett bokförlag, blev ekonomi och redovisning mer och mer intressant. Hon bestämde sig för att sadla om och efter en YH-utbildning på IHM blev hon i januari 2022 färdig redovisningskonsult. Ett val hon inte ångrat.

Efter att Kristina jobbat ett drygt år på en större byrå träffade hon Elin Witt som driver LR-byrån Esencia. Och det var den lilla byråns sätt att jobba som tilltalade henne.

– Jag gillade Elins och hela byråns arbetssätt, nära relation till kunderna i kombination med både bred och djup kunskap. Här finns ett genuint engagemang i kundernas verksamhet som jag gillar. Jag var också sugen på att jobba på en mindre byrå så Esencia, där vi i dag är fem kollegor, passade perfekt.

Kristina jobbar med små och medelstora företag i alla branscher. Ganska snart blev hon även introducerad till LR-nätverket som Esencia ingår i. Under sina första utbildningsdagar fick hon känsla för den sammanhållning och kunskap som finns i nätverket.

– Nätverket är unikt och det finns alltid någon att fråga. Jag gillar verkligen att man får ta del av all samlad kunskap. Att kunna ringa en kollega på en annan byrå är en stor fördel. Och dessutom får vi ju allt från prenumerationer till abonnemang för kunskapsuppdatering via nätverket.

Som många andra i branschen upplever Kristina att det blir stressigt från tid till annan när många kunder vill ha hjälp samtidigt. Då är det skönt att vara omgiven av erfarna kollegor.

– Som ny behöver man ju tid för att förstå saker första gången man gör det. Och människor omkring som man kan lära sig av. Vi har höga krav på vad vi levererar och kvalitet är viktigare än att allt ska gå väldigt fort. Det finns en tydlig yrkesstolthet i allt vi gör.

Kristina ser själv att hon har mycket kvar att sätta sig in i som relativt ny på jobbet. Hon trivs bra med rollen som redovisningskonsult och vill nu utvecklas och bli riktigt bra på det.

– Det finns så mycket att lära och jag ser fram emot att bygga upp min egen erfarenhet. Jag vill satsa långsiktigt och nu har jag hittat en bra arbetsplats som matchar både mina planer och värderingar.

Kristina Poppius

u003ch2u003eIntresserad att bli en del av LR Revision u0026amp; Redovisning?u003c/h2u003eu003cbr /u003eKontakta u003ca href=u0022mikael.lagerberg@lr-revision.seu0022u003eMikael Lagerbergu003c/au003e för mer information och fortsatt diskussion.